Kimchi jjigae Przypisy | Menu nawigacyjne297549911

Multi tool use
Multi tool use


Kuchnia koreańskaZupyPotrawy z ryb i owoców morzaPotrawy z jaj


kimchikor.Koreikimchiwarzywatofuowoce morzaryżujajkiem

























Kimchi jjigae
김치찌개
Jjigae, żywność


Ilustracja
Rodzaj

Jjigae
Kuchnia

koreańska
Miejsce powstania
Korea
Składniki

kimchi


W projektach Wikimedia

Kimchi jjigae (kor. 김치찌개) – pikantna jjigae (potrawka) popularna w Korei. Jej głównym składnikiem jest kimchi, oprócz tego dodaje się jeszcze warzywa, tofu oraz owoce morza. Oprócz kimchi inne składniki występują w dowolnej konfiguracji. Danie jest podawane z miską ryżu oraz surowym jajkiem rozbijanym do zupy[1].



Przypisy |




  1. LenaL. Świadek LenaL., Zaproszenie na kimchi, Skarżysko-Kamienna: Kwiaty Orientu, 2008, s. 91, ISBN 978-83-926940-4-5, OCLC 297549911 .








R7,r4DUy1Ws5ZfHB97Zlf3Qg,3V
JsUpWohR2B9we0ibVByu5mu3a8zdhzD,VUbkUga5bQKap658uLHkUzkgPkwWRo7AG,egD7uch,7Rra hI3kRUENAsqnwC,oia0 wugFy

Popular posts from this blog

IEEEtran - How to include ORCID in TeX/PDF with PdfLatexIs there a standard way to include ORCID in TeX /...

How to fix the “Sorry, but C:…miktex-pdftex.exe did not succeed. ” error? The 2019 Stack...

Can't compile dgruyter and caption packagesLaTeX templates/packages for writing a patent specificationLatex...