Kimchi jjigae Przypisy | Menu nawigacyjne297549911


Kuchnia koreańskaZupyPotrawy z ryb i owoców morzaPotrawy z jaj


kimchikor.Koreikimchiwarzywatofuowoce morzaryżujajkiem

























Kimchi jjigae
김치찌개
Jjigae, żywność


Ilustracja
Rodzaj

Jjigae
Kuchnia

koreańska
Miejsce powstania
Korea
Składniki

kimchi


W projektach Wikimedia

Kimchi jjigae (kor. 김치찌개) – pikantna jjigae (potrawka) popularna w Korei. Jej głównym składnikiem jest kimchi, oprócz tego dodaje się jeszcze warzywa, tofu oraz owoce morza. Oprócz kimchi inne składniki występują w dowolnej konfiguracji. Danie jest podawane z miską ryżu oraz surowym jajkiem rozbijanym do zupy[1].



Przypisy |




  1. LenaL. Świadek LenaL., Zaproszenie na kimchi, Skarżysko-Kamienna: Kwiaty Orientu, 2008, s. 91, ISBN 978-83-926940-4-5, OCLC 297549911 .








Popular posts from this blog

Can't compile dgruyter and caption packagesLaTeX templates/packages for writing a patent specificationLatex...

Schneeberg (Smreczany) Bibliografia | Menu...

Hans Bellmer Spis treści Życiorys | Upamiętnienie | Przypisy | Bibliografia | Linki zewnętrzne |...