Kimchi jjigae Przypisy | Menu nawigacyjne297549911
Kuchnia koreańskaZupyPotrawy z ryb i owoców morzaPotrawy z jaj
kimchikor.Koreikimchiwarzywatofuowoce morzaryżujajkiem
| ||
Rodzaj | Jjigae | |
Kuchnia | koreańska | |
Miejsce powstania | Korea | |
Składniki | ||
---|---|---|
kimchi | ||
W projektach Wikimedia | ||
Multimedia w Wikimedia Commons |
Kimchi jjigae (kor. 김치찌개) – pikantna jjigae (potrawka) popularna w Korei. Jej głównym składnikiem jest kimchi, oprócz tego dodaje się jeszcze warzywa, tofu oraz owoce morza. Oprócz kimchi inne składniki występują w dowolnej konfiguracji. Danie jest podawane z miską ryżu oraz surowym jajkiem rozbijanym do zupy[1].
Przypisy |
↑ LenaL. Świadek LenaL., Zaproszenie na kimchi, Skarżysko-Kamienna: Kwiaty Orientu, 2008, s. 91, ISBN 978-83-926940-4-5, OCLC 297549911 .