Totopos Bibliografia | Menu nawigacyjne


Kuchnia meksykańskaPrzekąski


tortilliguacamolechilaquilesOaxacaChiapas






Totopos z guacamole i czerwoną salsą


Totopos - w kuchni meksykańskiej kruche, pieczone lub podsmażane kawałki tortilli, najczęściej w kształcie trójkątów. Podawane zazwyczaj z sosami typu guacamole lub stanowiące składnik zup lub chilaquiles. Popularne zwłaszcza w stanach Oaxaca i Chiapas.



Bibliografia |



  • Andrzej Rudnicki-Sipayłło, Ewa Rusek: Przewodnik kulinarny:Meksyk, Wydawnictwo Pascal, Bielsko-Biała 2008, ​ISBN 978-83-7513-167-3

  • Juan Pedro Miquelasquez: Kuchnia meksykańska, SAMP, Warszawa 2004, ​ISBN 83-89822-29-6




Popular posts from this blog

Can't compile dgruyter and caption packagesLaTeX templates/packages for writing a patent specificationLatex...

Schneeberg (Smreczany) Bibliografia | Menu...

Hans Bellmer Spis treści Życiorys | Upamiętnienie | Przypisy | Bibliografia | Linki zewnętrzne |...