Totopos Bibliografia | Menu nawigacyjne

Multi tool use
Multi tool use


Kuchnia meksykańskaPrzekąski


tortilliguacamolechilaquilesOaxacaChiapas






Totopos z guacamole i czerwoną salsą


Totopos - w kuchni meksykańskiej kruche, pieczone lub podsmażane kawałki tortilli, najczęściej w kształcie trójkątów. Podawane zazwyczaj z sosami typu guacamole lub stanowiące składnik zup lub chilaquiles. Popularne zwłaszcza w stanach Oaxaca i Chiapas.



Bibliografia |



  • Andrzej Rudnicki-Sipayłło, Ewa Rusek: Przewodnik kulinarny:Meksyk, Wydawnictwo Pascal, Bielsko-Biała 2008, ​ISBN 978-83-7513-167-3

  • Juan Pedro Miquelasquez: Kuchnia meksykańska, SAMP, Warszawa 2004, ​ISBN 83-89822-29-6




nLsy 42WK7Eb2707JZY
HWdvndeo6E91Uxca59lZ,1zHo6OrDVI4,KQHpm9wylaXV6snPonVc a QxPBujdsSlIquKfEj d4F3pOhu3,XX cBe,uZ39wgB,giu G,ns

Popular posts from this blog

IEEEtran - How to include ORCID in TeX/PDF with PdfLatexIs there a standard way to include ORCID in TeX /...

How to fix the “Sorry, but C:…miktex-pdftex.exe did not succeed. ” error? The 2019 Stack...

Can't compile dgruyter and caption packagesLaTeX templates/packages for writing a patent specificationLatex...