Totopos Bibliografia | Menu nawigacyjne


Kuchnia meksykańskaPrzekąski


tortilliguacamolechilaquilesOaxacaChiapas






Totopos z guacamole i czerwoną salsą


Totopos - w kuchni meksykańskiej kruche, pieczone lub podsmażane kawałki tortilli, najczęściej w kształcie trójkątów. Podawane zazwyczaj z sosami typu guacamole lub stanowiące składnik zup lub chilaquiles. Popularne zwłaszcza w stanach Oaxaca i Chiapas.



Bibliografia |



  • Andrzej Rudnicki-Sipayłło, Ewa Rusek: Przewodnik kulinarny:Meksyk, Wydawnictwo Pascal, Bielsko-Biała 2008, ​ISBN 978-83-7513-167-3

  • Juan Pedro Miquelasquez: Kuchnia meksykańska, SAMP, Warszawa 2004, ​ISBN 83-89822-29-6




Popular posts from this blog

Paper upload error, “Upload failed: The top margin is 0.715 in on page 3, which is below the required...

Emraan Hashmi Filmografia | Linki zewnętrzne | Menu nawigacyjneGulshan GroverGulshan...

How can I write this formula?newline and italics added with leqWhy does widehat behave differently if I...